sluiten
Pam Vermeulen is al 88 jaar lang uw partner bij het organiseren van uw reizen door heel Europa.
Snel een reis zoeken
Waar wilt u naartoe?
Wat wilt u doen?
Wanneer wilt u weg?
Onze bestemmingen
Reisinformatie
Italiaanse kookles, wijn en Trabocchi vissershuizen
Soort: groepsreis, vlieg-busreis   Reisduur: 7 dagen

Wilt U graag genieten van de Italiaanse keuken, maar ook weten hoe U dit zelf kan maken? Laat U onderdompelen in deze unieke reiservaring!

Prijzen vanaf
€ 1549,-
Dagplanning reis
  • 1ste dag: vlucht naar Rome
    Vlucht naar Rome. U wordt opgewacht aan de luchthaven voor een transfer naar Vasto, een oud Romeins dorp aan de Adriatische kust. We rijden door het prachtige Abruzzo gebergte met schitterende panorama’s. Nadat U ingecheckt bent in het familiehotel San Marco in het centrum van Vasto, leert U uw gids kennen en krijgt U een volledige uitleg over uw 7 daagse kookreis. U geniet samen met uw gids van een Italiaans avondmaal in een traditioneel restaurant in Vasto. Overnachting.
  • 2de dag: Vasto
    Na het ontbijt met vers gebakken brood, vers fruit, cake, gebak, koffie, thee en vers geperst fruitsap gaan we richting kust. U krijgt uitleg van Rinaldo, uw gastheer, over hoe men vist vanop een trobocco : een visplatform gemaakt van acacia hout en spoorijzers. Als het weer het toelaat wordt de kookles gegeven op een trobocco. De vrouw van Rinaldo, Maria, zal U leren hoe ansjovissen, venusschelpen, inktvis in tomatensaus, mosseltjes en vissoep à la vastese te bereiden. Ook Pizzella, een typische zoetigheid van Abruzzo, mag niet ontbreken aan de kookles. In de namiddag, na een heerlijke lunch en na de visvangst (U mag zelf proberen), gaan we naar San Giovanni in Venere Abbey. Het dorp is gelegen op een berg omgeven door sinaasappel- en olijfbomen. Van hieruit heeft U een prachtig zicht op de Adriatische zee. Avondmaal in een traditioneel restaurant in het centrum van Vasto. Overnachting.
  • 3de dag: Vasto
    Na het ontbijt leren we verse pasta maken bij de “ Mamma”, La Mamma introduceert ons ook in haar typische seizoenssauzen. U leert vandaag eveneens pasta alla chitarra met gehaktballen en saus, Cavatelli met groeten en Tarallucci (typische koekjes) maken. Vermits er met verse ingrediënten gewerkt wordt, kan het menu dat U maakt afhangen van het seizoen. Onze lunch bestaat uit de gerechten die U zelf klaarmaakte in de voormiddag. In de namiddag rijden we naar Loggia Amblingh voor een wandeling langs de promenade die de halvemaanvormige kust volgt. We brengen ook een bezoek aan het oude stadsgedeelte met zijn middeleeuws kasteel, charmante straatjes, de Kathedraal en Piazza Rossetti. We keren terug naar ons hotel. Voor het avondmaal maken we kennis met een aantal lokale ambachtslieden. Overnachting.
  • 4de dag: Vasto
    Ontbijt en vrije dag. U kan een wandeling maken langs het strand, een bezoek brengen aan het vlakbij gelegen natuurreservaat, voor de sportievelingen onder ons een fietstocht, … Tegen de late middag wordt U opgewacht voor een unieke ervaring : moonlight dinner op een trabocco. Overnachting.
  • 5de dag: Vasto
    Na een vroeg ontbijt rijden we naar de boerderij van Pina en Dino, zij zullen ons de geheimen van een schapenboerderij verklappen. Voor zij die wensen, krijgt U ook de kans om een schaap te leren melken. Na een kleine snack met kaas, leert U er ricotta maken in hun atelier. U geniet er van een traditionele lunch. Na de middag rijden we verder naar Roccascalenga om er het schitterende middeleeuwse kasteel te bezoeken, gelegen op een rots, dat uitsteekt boven het dorp. Terugrit naar ons hotel en avondmaal in een traditioneel restaurant in Vasto. Overnachting.
  • 6de dag: Vasto
    Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de La Selvotta Olive Grove, Giovanni legt er U de geheimen uit om goede olijfolie te maken en te herkennen. U krijgt ook de kans om de verschillende soorten olijfolie te proeven. Vervolgens bezoeken we Fontefico, een wijnkelder die reeds meerdere malen in de prijzen viel. U krijgt er de kans om de verschillende soorten wijn te proeven en de wijngaard met zijn wijnkelders te bezoeken onder leiding van eigenaars Emanuele en Nicole. Na de lunch leert U huisgemaakte pizza maken, alsook bruschetta and tiramisù. Avondmaal en overnachting.
  • 7de dag: Vasto
    Na het ontbijt rijden we terug naar Rome voor onze terugvlucht en eindigt onze schitterende ervaring.
Ons verblijfhotel
Ons verblijfshotel te Vasto: (of gelijkwaardig) Hotel San Marco Hotel San Marco ligt in het centrum van Vasto, het St. Jozefsdom bevindt zich op 5 minuten lopen van het hotel. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche en haardroger, airconditioning en gratis WiFi, lcd-tv. Elke dag wordt er een Italiaans ontbijt geserveerd met croissants en cappuccino. Kamertypes: Type 2A : standaard kamer 2p Type 2B : standaard kamer 3p (derde bed kan bijzetbed zijn) Type 1A : standaard kamer 1p
Vertrekdata
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Ma
12 oktober 2015
Halverwege
€ 1549,-
Optionele npersoonskamer: + € 18,- per nacht.
Aanvullende reisinformatie
INBEGREPEN
• Vlucht Rome heen en terug
• Uitstappen per minibus of autocar ter plaatse
• Verblijf op basis van vol pension (inclusief water en wijn) vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag ( behalve lunch op dag 4)
• Alle in het programma vermelde rondritten en kooklessen
• Alle toegangsgelden en wijn-, olijf- en kaasproeverijen
• Alle taksen zoals baantaksen, btw, e.d.
• De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur ter plaatse

NIET INBEGREPEN
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven
• De toegangsgelden voor musea en allerhande toeristische attracties niet beschreven (op aanvraag richtprijs bij inschrijving)
• De reis- en annulatieverzekering
• Transfer naar Rotterdam vanuit Gentbrugge, Antwerpen Crowne Plaza, Park & Ride St.-Job: € 10 per persoon per traject, Vilvoorde: € 15 per persoon per traject. Indien vlucht vanuit RTM ivp BRU.

REISDOCUMENTEN
• Identiteitskaart

MUNTEN
• Euro’s